fbpx


Новини

СВІЖІ НОВИНИ ВІД MEDGARDEN

2_22.07
4_22.07
3_22.07

Нагадуємо, що у клініці MedGarden наші спеціалісти виконують весь спектр оперативних втручань в урології, а саме:

? Оперативні втручання всіх типів з приводу сечокам’яної хвороби.

? Ендоскопічні методи лікування:
– цистолітотрипсія – дроблення каменів сечового міхура;
– URS – дроблення каменів сечоводів;
– RIRS – гнучкі контактні дроблення каменів в нирках.



У чому наша унікальність?

Клініка MedGarden – місце, де кожного дня твориться нова медична історія, де висококваліфіковані спеціалісти, сучасне обладнання, новітні методи.

Нещодавно на базі нашого медичного центру було успішно проведено 2 операції прионкопатології зі Стаховським Олександром Едуардовичем.

А ще більше цікавого у відео. Гарного перегляду!


54e878cc5e66f16cc402ad9b7_6523e6b8-1200x900.jpg

В неділю 7 лютого в соборі Різдва Христового ПЦУ відбулося нагородження лікарів, які самовіддано рятують життя людей в умовах пандемії. Саме вони жертовно допомагають пацієнтам долати Covid-19 та постковідний синдром.

Церковні відзнаки вручав архієпископ Чернівецький і Кіцманський Онуфрій в присутності вірян та служителів собору.

Орденами Цілителя Пантелеймона та медалями було нагороджено частину медиків Чернівецької лікарні швидкої медичної допомоги (Фастівська, 2) та Чернівецької обласної клінічної лікарні (Головна, 137).

“Ми вшановуємо тих, хто не має ні вихідних, ні свят. Але всі вони — глибоко віруючі і творять волю Божу. Ви служите народові України”, — наголосив архієпископ.



1. Зуд (свербіж) в гомілках і щиколотках.
Один з найбільш неочевидних і часто ігнорованих симптомів варикозного розширення вен – свербіж в гомілках і щиколотках. Він обумовлений змінами, які відбуваються в судинах і прилеглих до вогнища запалення тканинах. Застій крові в уражених венах стає причиною порушення харчування тканин – продукти обміну перестають виводитися належним чином.

2. М’язеві судоми.
Варикозне захворювання вен нижніх кінцівок проявляє себе різними симптомами, але найбільш відомий – нічні судоми в ногах. Через застій крові виникає порушення циркуляції в венах і більш дрібних судинах. У свою чергу, зростає тиск на прилеглі тканини, відбувається подразнення нервових закінчень і, як наслідок, судоми.

3. Зміна кольору шкіри.
Досить часто хворі варикозом скаржаться на зміну кольору шкіри в області уражених глибоких вен. Нерівномірний колір ніг – білі або, навпаки, темні плями – повинні насторожити тих, хто підозрює у себе наявність варикозу.

4. Біль, що посилюється після періодів нерухомості.
Якщо після довгих періодів нерухомості і перебування в статичному положенні починають боліти ноги – це привід пильніше поглянути на своє здоров’я.

5. Оніміння та поколювання.
Короткочасне періодичне оніміння стоп може говорити про початкову стадію варикозного розширення вен. Якщо воно відбувається рідко, то не є тривожною ознакою хвороби – це фізіологічна норма.

6. Набряки.
Часто набряки є попередниками варикозу. Набряклість тканин обумовлена скупченням рідини в міжклітинному просторі. Таке трапляється, якщо венозні клапани не працюють належним чином.

Звертайтесь з питань обстеження та консультації.

0955828585


Kovalik.jpg

 

Ендоскопічне обстеження — це огляд порожніх внутрішніх органів за допомогою ендоскопічного обладнання, яке вводиться через природні шляхи пацієнта.

Ендоскопію верхнього або нижнього відділів травного тракту складно назвати приємною процедурою, тому для її проведення використовується загальна чи місцева анестезія.

Знеболювання і анестезія при колоноскопії є стандартом у Європі та США. Ендоскопічне дослідження в стані глибокого «медикаментозного сну» не створює дискомфорту для пацієнта.
Для проведення дослідження уві сні використовуються препарати, які мають мінімальну побічну дію.

Головна перевага ендоскопії під наркозом полягає у тому, що пацієнт не відчуває неприємних відчуттів і болю, тому пацієнт спокійний, розслаблений, що у свою чергу дозволяє лікарю-ендоскопісту не поспішати, більш ретельно обстежити кожну патологічну область, провести додаткові медичні маніпуляції. При цьому його не відволікають неприємні або больові відчуття пацієнта, його нервозність або страх.

Важливим є те, що більшість пацієнтів, один раз пройшовши ендоскопічне обстеження без наркозу, у подальшому відмовляються робити процедуру повторно, чим позбавляють себе якісної та своєчасної діагностики різних захворювань шлунково-кишкового тракту.

Звертайтесь з питань обстеження та консультації.



Склеротерапія – це сучасна безопераційна методика лікування різних форм варикозної хвороби – варикозно-змінених вен, телеангіектазій, «судинних зірочок».

Склеротерапія (компресійне флебосклерозування) – метод видалення варикозних вен, що полягає у введенні в їхній просвіт спеціальних препаратів – склерозантів з наступною компресією еластичними трикотажем. Склерозант викликає руйнування внутрішньої стінки варикозно-розширеної вени, компресія створює умови для повного закриття (склеювання або облітерації) просвіту вени. Протягом 2-6 місяців після склеротерапії відбувається формування тонкого з’єднувального тяжа і його практично повне розсмоктування протягом року. Склеротерапія на тривалий час, а в ряді випадків довічно гарантує гарний лікувальний і косметичний результат.

Склеротерапія є майже безболісною процедурою. Для її виконання використовують спеціальні тонкі голки чи мікрокатетери. Сучасні склерозанти абсолютно безпечні і мають анестезуючу дію, тому їхнє введення супроводжується лише невеликим відчуттям печії.
Тривалість процедури від 15 до 45 хвилин.

Склеротерапія дозволяє не лише досягти лікувального та косметичного ефекту, але також попередити розвиток варикозної хвороби.

З питань обстеження та консультації звертайтесь за адресою: Чернівці, вул. Герцена, 2 В.



Лімфедема кінцівок або лімфостаз – хронічне захворювання, що проявляється головним чином в збільшенні кінцівок в об’ємі за рахунок набряку, а згодом і фіброзними змінами шкіри, підшкірної клітковини, що виникає внаслідок порушення лімфовідтоку. Лімфостаз може вражати як верхні так і нижні кінцівки.

Лімфостаз може бути як первинним так і вторинним. Первинний лімфостаз це, як правило, вроджена патологія або той лімфостаз який виникає згодом, але немає чітко доведеної причини виникнення. Вторинний лімфостаз це захворювання, яке має чітку причину виникнення. До факторів, що можуть привести до виникнення вторинного лімфостазу можна віднести: травму, запальні захворювання кінцівок, онкологічну патологію, опромінення та венозну недостатність.

Існують IV ступеня вираженсті лімфедеми: від І самого легкого до IV, який ще називають “слоновістю”. На початку захворювання набряк, як основний симптом захворювання, не виражений і може зменшуватись після нічного сну. З прогресуванням захворювання набряк збільшується, може з’являтися лімфорея (витікання лімфи з кінцівки) та трофічні розлади шкіри та підшкірної клітковини.

Лікування лімфедеми достатньо складне, особливо на пізніх стадіях та включає в себе різноманітні методи консервативної терапії та хірургічне лікування. Суттєво кращі результати лікування лімфедеми на ранніх стадіях розвитку, яке полягає в першу чергу в усуненні причини виникнення лімфостазу. По друге, лікування направлено на зменшення симптомів лімфедеми, покращення лімфовіддтоку кінцівки та попередження прогресування лімфатичного застою.

Лімфедема або лімфостаз не є виключенням із правила всіх судинних захворювань – чим раніше Ви звертаєтесь до спеціалістів за допомогою, тим краще наслідки лікування патології!



Варикозне розширення вен (темно-сині або пурпурні вени, що випирають з під шкіри на ногах) є проблемою мільйонів людей. І справа не тільки в тому, що це некрасиво – випираючі вени приносять масу незручностей, і


1435756650_image002
1435756678_image002
1435756693_image002
1435756711_image002

У відділенні судинної хірургії Чернівецької обласної клінічної лікарні відбувся науково-практичний семінар щодо лікування варикозної хвороби ніг за допомогою малоінвазивних технологій.



На Буковині зробили унікальну операцію. Там уперше пацієнтові пришили відірвану руку. Надскладна операція тривала понад 6 годин: працювали не лише хірурги, а й травматологи з ортопедами. Раніше це робили лише у столиці. Подробиці – у наступному сюжеті.

Сьогодні він уже може підняти руку та навіть поворухнути пальцями. Із жахом пригадує, як ледь не втратив кінцівку. Каже, порався по господарству – разом з дружиною обробляв землю мотоблоком.


Медичний центр у Чернівція - MedGarden

Ми створили місце, де сучасність зустрічається з досвідом і індивідуальним підходом до пацієнта. Ми пропонуємо висококваліфіковану хірургічну допомогу та новітні малоінвазивні методи лікування, ефективність яких підтверджена думками задоволених клієнтів.

© Медичний центр MedGarden

Увага! Вся інформація на цьому сайті ( фото, статті, відео) носить виключно інформаційний характер і ні при яких умовах не є публічною офертою згідно статті 641 Цивільного кодексу України. Всі права на базу данних, що відносяться до даного веб-сайту, а також вся інформація, розміщена на ньому, включаючи графічні зображення, статті, відео, фотографії належать власнику веб-сайту. Будь – яке використання інформації статей чи їх частин, фотографій, можливе тільки з вказанням прямого посилання на матеріал. Всі авторські права захищені та охороняються законом.

Copyright by MedGarden 2017-2023. All rights reserved. Designed by Kostash.Net

095 582 85 85